HET ONTWERP PROCES

Knops Tuindesign verzorgt het ontwerp en de realisatie van uw buitenruimte, zodat deze perfect aansluit op uw woning of bedrijf: grote en kleine tuinen, luxe wellness, zwembaden, patio’s, dakterrassen, overkappingen of buitenkeukens… Wij kunnen iedere uitdaging aan!

FASE 1: LUISTEREN

Tijdens een eerste gesprek zullen wij samen uw wensen en eisen doorspreken. Wij vragen u om vooraf beelden te verzamelen die u aanspreken zodat wij een goed gevoel krijgen van wat u wenst en we een goede indruk krijgen van welke richting we uit gaan. We werken op basis van bestaand kaartmateriaal of we meten de tuin bij u op. Zo komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan. 

FASE 2: SCHETSONTWERP

Bij het maken van de eerste schets leggen we de focus op indeling en vlakverdeling. We doen dit op basis van de besproken voorwaarden, wensen en mogelijkheden. Iedere ontwerpfase gebeurt in 3D, zodat u uw toekomstige tuin vanaf het begin al kunt beleven en een realistisch beeld krijgt van wat u kunt verwachten. 

De schets wordt bij ons op kantoor aan u gepresenteerd in de vorm van een 3D-film, die u uw toekomstige tuin vanaf iedere hoek kan laten zien. We nemen samen alle tijd voor de bespreking en laten deze eerste indruk vervolgens 2 weken ‘rusten’. Tijd die u kunt gebruiken voor een goed doordachte terugkoppeling. 

FASE 3: DEFINITIEF ONTWERP

Voor het maken van het definitieve ontwerp gaan we verder in op de details. Uw feedback op de eerste schets zal worden verwerkt en er wordt een voorstel voor de beplanting en materialen gepresenteerd bij ons op kantoor. Het resultaat van deze laatste ontwerpfase is een definitief ontwerp, voorzien van een grondplan met beschrijving en uitgebreide detaillering m.b.t. materialen en beplanting. Hiermee is het ontwerpproces afgerond. 

Op basis van het definitieve ontwerp kunnen wij vervolgens een begroting maken voor de realisatie en kunnen we gaan plannen.  

Klanten vertellen

“Erik was vanaf het begin meteen duidelijk over het proces. Hij heeft goed naar ons geluisterd en het eerste ontwerp was dan ook meteen al raak. Het is niet gebleven bij een ontwerp. Ook de realisatie is gedaan door Knops Tuindesign. Het ontwerp in 3D is dan ook identiek aan de uitgevoerde tuin.”
Fam. Willemsen


“We waren al een tijdje op zoek naar een tuinarchitect. Via internet kwamen we bij Knops Tuindesign. Na een goed eerste gesprek is er een schetsontwerp gemaakt. Dit was voorzien van al onze wensen en boven verwachting. Vooral het feit dat wij vanaf het schetsontwerp alles in 3D konden zien maakte het voor ons erg duidelijk!”
Fam. van Boekel
“We hadden een stuk grond gekocht. Het huis was in de ontwerpfase. Al in de beginfase heeft Erik meegedacht over onze wensen en natuurlijk niet te vergeten het budget. Dit om niet voor verrassingen te komen staan bij het eind van de bouw. De tuin past helemaal bij de woning. Zelfs het Wellness gedeelte is tot in de laatste puntjes uitgewerkt door Erik.”
Fam. de Kok
“Erik heeft ons meteen begrepen. Het schetsontwerp was verfrissend en totaal onverwacht. Dit hadden we zelf nooit kunnen bedenken. Ook de realisatie heeft Knops Tuindesign uitgevoerd. Alles volgens plan, budget en afspraak.”
Maartje en Mark

ONTWERPPAKKETTEN

Wij zijn graag vooraf duidelijk over de kosten van een tuinontwerp. Wij baseren onze prijs op het aantal m2 van uw tuin. 
Boven 1000m²  op aanvraag

Portfolio