HET ONTWERP PROCES

Knops Tuindesign verzorgt het ontwerp en de realisatie van uw buitenruimte, zodat deze perfect aansluit op uw woning of bedrijf: grote en kleine tuinen, luxe wellness, zwembaden, patio’s, dakterrassen, overkappingen of buitenkeukens… Wij kunnen iedere uitdaging aan!

FASE 1: LUISTEREN

Tijdens een eerste gesprek zullen wij samen uw wensen en eisen doorspreken. Wij vragen u om vooraf beelden te verzamelen die u aanspreken zodat wij een goed gevoel krijgen van wat u wenst en we een goede indruk krijgen van welke richting we uit gaan. We werken op basis van bestaand kaartmateriaal of we meten de tuin bij u op. Zo komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan. 

FASE 2: SCHETSONTWERP

Bij het maken van de eerste schets leggen we de focus op indeling en vlakverdeling. We doen dit op basis van de besproken voorwaarden, wensen en mogelijkheden. Iedere ontwerpfase gebeurt in 3D, zodat u uw toekomstige tuin vanaf het begin al kunt beleven en een realistisch beeld krijgt van wat u kunt verwachten. 

De schets wordt bij ons op kantoor aan u gepresenteerd in de vorm van een 3D-film, die u uw toekomstige tuin vanaf iedere hoek kan laten zien. We nemen samen alle tijd voor de bespreking en laten deze eerste indruk vervolgens 2 weken ‘rusten’. Tijd die u kunt gebruiken voor een goed doordachte terugkoppeling. 

FASE 3: DEFINITIEF ONTWERP

Voor het maken van het definitieve ontwerp gaan we verder in op de details. Uw feedback op de eerste schets zal worden verwerkt en er wordt een voorstel voor de beplanting en materialen gepresenteerd bij ons op kantoor. Het resultaat van deze laatste ontwerpfase is een definitief ontwerp, voorzien van een grondplan met beschrijving en uitgebreide detaillering m.b.t. materialen en beplanting. Hiermee is het ontwerpproces afgerond. 

Op basis van het definitieve ontwerp kunnen wij vervolgens een begroting maken voor de realisatie en kunnen we gaan plannen.  

ONTWERPPAKKETTEN

Wij zijn graag vooraf duidelijk over de kosten van een tuinontwerp. Wij baseren onze prijs op het aantal m2 van uw tuin. 
Boven 850m²  op aanvraag

Portfolio